Ablakjavítás Budapesten már több mint 25 éve, +36209670086

Betörésvédelem

A biztonságról ma szinte mindenkinek a lakásriasztó jut eszébe, de, ha tovább gondoljuk, rádöbbenünk, hány olyan esettel találkoztunk, mikor a süvöltő riasztó ellenére sem történt semmi. Pedig nem olcsó szerkezet, de ennek ellenére többnyire hatástalan, vagy inkább bosszantó, mint hasznos. Áramszünet esetén azonnal beindul, éjszaka a legszebb álmunkból ver fel…

Az ablak, illetve az ajtógyártó cégek nem mindig fektetnek kellő hangsúly a biztonságra, hiszen számukra az elérhető legkisebb előállítási költség, ebből eredően a legolcsóbb ár az igazán fontos, amiért talán nem is érheti feddés őket ebben az őrült árversenyben. Az elvárható minimális betörésvédelem a szerkezet árához viszonyítva, ha nem is elhanyagolható, de nagyságrendekkel kisebb költség, és a biztonság, amit kapunk érte megfizethetetlen.

Mi az ami utólag megtehető a biztonság érdekében?

 

Tapasztalatok alapján sok betörés meghiúsítható,de mindenképpen megnehezíthető lenne biztonsági vasalat beépítésével, mely a már beépített ablakzáródási pontok cseréjével megoldható, ami az üveg biztonsági fóliázásával tovább növelhető. A munkák költsége az eredeti ablak árának töredéke, és egy olyan láthatatlan védelmet kapunk, ami hangja nem zavarja fel másokat békés álmaikból, és áramszünet esetén is működik.

Most következzenek a konkrétumok, melyek a leggyakoribb behatolások ellen alkalmazhatóak:

Szárny befeszítése ellen: peremzárásos, vagy gombafejű vasalat beépítése a szárnyba, és megfelelő zárfogadó felszerelése, normál méretű ablak esetén minimum 4 db szükséges.

Üvegtörés ellen: biztonsági fólia felhelyezése. A felhelyezést követően egy minősített fólia jelentősen csökkenti a bejutás lehetőségét.

A szárny külső oldalán átfúrás, illetve átégetés ellen: zárható kilincs felszerelése.